Čokoládové muffiny s červeným vínem

Tisk

muffiny s vinem 1

 

Tyto muffiny jsem vyzkoušela hned na několika pokusných králících a jen jeden se vyjádřil, že je v nich to víno cítit až moc. Ale někomu (mně) to tak úplně vyhovovalo a jiný se zase divil, že tam vůbec nějaké víno bylo. Obecně ale vládla spokojenost, abych tady nevytvářela dojem, že sem dávám něco nevyhovujícího. Tolik o citlivosti našich chuťových pohárků. Fotky jsou protentokrát doslova výhra obalu nad obsahem. Ale ty pěkné košíčky jsem nemohla nepoužít.

 

Ingredience (na 12 standardně malých muffinů):

80 g rostlinného másla (použila jsem Alsan)

100 g čokolády na vaření

1/3 hrnku červeného vína

2/3 rýžového mléka

2/3 hrnku třtinového cukru

1 lžička vanilkového extraktu

1 1/2 hrnku hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva

2 lžíce škrobu

hrst lískových nadrcených ořechů

 

Postup:

1. V jednom kastrůlu rozehřejeme máslo a v jiném v parní lázni čokoládu.

2. Smícháme máslo, rozpuštěnou čokoládu, víno, vanilkový extrakt, mléko.

3. Pak přidáme sypké ingredience - cukr, mouku, prášek do pečiva, škrob a nakonec lískové ořechy. Část z nich si můžeme odložit a posypat s 

    ním vršky muffinů.

4. Pečeme na 180° C po dobu 30 minut.

 

Uložit