Po dlouhé době jsem opět zpět. Tentokrát s novým notebookem, který má lepší grafiku. A tak jsem si mohla s hrůzou prohlédnout starší fotky se zelenou barvou vyladěnou do extra jedovatého odstínu, který jsem vytvářela na svém starém zasloužilém stroji. Tak co už. Moje nespokojenost s fotkami pokračuje, ale tentokrát jsem mimořádně spokojená s receptem. Na tyto piškoty (nebo sušenky) jsem použila kokosovou mouku z balíčku bezlepkových muk, o kterých jsem psala na faceboooku. Samozřejmě je možné vyloučit z receptu hladkou mouku a do těsta dát jen kokosovou, ale pak je těsto drobivější.
Ingredience:
1 vrchovatá lžíce mletého lněného semínka + 3 lžíce vody
1 hrnek kokosové mouky
1/2 hrnku hladké mouky
2/3 hrnku třtinového cukru
1 lžíce citrónové kůry
1 lžička kypřicího prášku
1 hrnek rýžového mléka
50 g kokosového oleje
1 lžíce citrónové šťávy hrst rozinek
Postup:
1. Nejprve si připravíme pojidlo z mletého lněného semínka. Smícháme ho s vodou a počkáme, až se voda do semínka vstřebá (je zapotřebí asi jedna hodina).
2. Smícháme sypké ingredince, přidáme k nim tekuté, gel ze lněného semínka a rozinky a vypracujeme těsto.
3. Těsto rozdělíme do dvou malých nízkých bochánků (asi 3 - 4 cm vysoké).
4. Pečeme na 180° C 45 minut.
5. Necháme vychladnout a pak bochánky nakrájíme na plátky.
6. Plátky pečeme ještě jednou, asi 15 minut na 180° C.